Ordu’da etkili olan ve önümüzdeki süreçte de devam etmesi beklenen sağanak yağışlara karşı Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri teyakkuza geçti. Olası su baskını ve taşkınlara karşı hazırlıklarını tamamlayan ekipler, kent genelinde gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor.
Mazgallar ve yağmur suyu hatlarında temizlik yapıldı
Yağış öncesinde harekete geçen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelindeki yağmur suyu ızgaraları, mazgallar ve yağmur suyu hatlarında kapsamlı temizlik ve bakım çalışması gerçekleştirdi.
Çalışmalar kapsamında suyun akışını engelleyebilecek yaprak, çamur, taş ve çeşitli atıklar temizlenirken, taşkın riski bulunan bölgelerde de kontroller yapıldı.
Ekipler olası olumsuzluklara karşı hazır bekliyor
Ordu Valiliği tarafından yapılan meteorolojik uyarılar doğrultusunda çalışmalarını yoğunlaştıran Büyükşehir Belediyesi; OSKİ, Park ve Bahçeler ile Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerini sahada görevlendirdi.
Araç ve iş makinelerini hazır durumda bekleten ekipler, meteorolojik gelişmeleri anlık takip ederek meydana gelebilecek olumsuzluklara en kısa sürede müdahale etmek için koordineli şekilde çalışıyor.
Vatandaşların güvenliği için 7/24 mesai
Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sağanak yağışların oluşturabileceği riskleri en aza indirmek, vatandaşların güvenliğini sağlamak ve kent yaşamının aksamaması için 7 gün 24 saat esasına göre görev yapıyor.





