Ordu Valisi Muammer Erol, Karadeniz bölgesinde sıklıkla kullanılan ve halk arasında “patpat” olarak bilinen tarım araçlarının trafik güvenliği açısından oluşturduğu risklere dikkat çekerek önemli uyarılarda bulundu. Vali Erol, bu araçların tarım dışı amaçlarla, özellikle de toplu taşıma aracı gibi kullanılmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Korgan ilçesinde şehit cenazesi için bulunduğu sırada karşılaştığı manzarayı paylaşan Vali Erol, “Patpatlar ilimizin ve Karadeniz’in bir gerçeği. Ancak Korgan’da bir patpat aracının kasasında 10 kişinin taşındığını gördük. Bu, adeta toplu taşıma gibi kullanıldığını gösteriyor. Böyle bir taşıma şekli büyük risk barındırıyor. Patpatla dağlık alanlarda, yayla yollarında güvenli bir sürüş neredeyse imkânsız. Bu şekilde kullanım, sonrasında 'eyvah' diyeceğimiz kazalara yol açmamalı,” şeklinde konuştu.

ORDU’NUN EN GÜZEL MAHALLE, SOKAK VE BALKONLARI BELLİ OLDU
ORDU’NUN EN GÜZEL MAHALLE, SOKAK VE BALKONLARI BELLİ OLDU
İçeriği Görüntüle

Patpatların tamamen yasaklanması yönünde bir düşüncelerinin olmadığını ifade eden Vali Erol, “Bu araçlar ihtiyaç doğrultusunda kullanılan bir gerçek. Ancak biraz daha insaflı ve dikkatli olunmalı. Hem sürücülerimizin hem de vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı davranması gerekiyor. Yasaklayalım demiyoruz ama kullanırken kapasitesini, güvenliği göz önünde bulunduralım” dedi.

Bazı bölgelerde patpatların diğer motorlu araçlarla yarış yaptığına dair şikayetler aldıklarını belirten Erol, “Bu araçların belli bir kapasitesi var. Her yerde kullanılması, hız yapılması, yarışılması kesinlikle doğru değil. Bu davranışlar kazalara davetiye çıkarıyor. Bu yüzden gerekirse her yerde denetim yapılacak. İhtiyaç dışında, keyfi ve kontrolsüz kullanım sürerse daha çok acı haber alırız. Bunu da asla istemeyiz,” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi