Ordu Valisi Muammer EROL 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

“ Birleşmiş Milletler tarafından 1993 yılında alınan bir karar doğrultusunda, 3 Mayıs tarihi tüm çağdaş ülkelerde olduğu gibi, ülkemizde de "Dünya Basın Özgürlüğü Günü" olarak kutlanmaktadır.

Gazeteciler, bir toplumun gözü, kulağı ve dilidir. Gece-gündüz, tatil-bayram demeden çalışan, büyük bir özveri ve emek harcayarak, toplumu aydınlatmak için adeta bütün zamanını işine adar. Basın mensubu bu görevi yaparken evrensel hukukun standartlarından sapmadan, milletlerin, bireylerin hak ve hürriyetlerine saygı duyarak hareket eder.

KUZEY YILDIZI TURLARI BAŞLIYOR
KUZEY YILDIZI TURLARI BAŞLIYOR
İçeriği Görüntüle

Basın mensupları dünyanın dört bir yanında olduğu gibi, ülkemizde ve ilimizde de toplumun ihtiyaç duyduğu her konuda araştırma, bilgilendirme, aydınlatma ve kamuoyu oluşturma hizmetini yerine getirmektedir. Bu önemli görevi yerine getiren basın mensuplarının çalışmalarını özgürce yapabilmesinde basın özgürlüğünün büyük önemi vardır.

Bu duygu ve düşüncelerle, “3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Gününü” kutlar, değerli basın mensuplarımıza çalışmalarında başarılar dilerim.”

Editör: Haber Merkezi