Ordu’da meslek ve sanat eğitimine önemli katkılar sunan ORMEK, 2024-2025 eğitim öğretim yılında binlerce kursiyere ulaştı. Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen kurslarda, aşçılıktan dikiş nakışa, rölyeften geleneksel el sanatlarına kadar pek çok alanda eğitim verildi.
Altınordu, Ünye, Fatsa, Çatalpınar ve İkizce ilçelerinde faaliyet gösteren ORMEK, yalnızca bireylerin boş zamanlarını değerlendirmesine katkı sunmakla kalmayıp, aynı zamanda meslek sahibi olmalarına da imkan tanıyor.
2024-2025 eğitim döneminde 327 farklı grupta açılan kurslara toplam 6 bin 477 kişi katıldı. Kursiyerler ücretsiz olarak katıldıkları eğitimleri başarıyla tamamlamaları halinde sertifika almaya hak kazandı. Kurslar sayesinde birçok vatandaş, hem mesleki bilgi hem de el becerisi kazandı.
El Emeği Eserler Sergilendi
ORMEK ve Halk Eğitim Merkezleri iş birliğinde yıl boyunca düzenlenen kursların sonunda kursiyerler tarafından hazırlanan eserler yıl sonu sergilerinde beğeniye sunuldu. El emeği göz nuru ürünlerin yer aldığı sergiler vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.