Ordu’da sahipsiz sokak hayvanlarının korunması, bakımı ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar hız kazandı. 2025 yılı itibarıyla Altınordu’da inşaatı süren Sahipsiz Sokak Hayvanları Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kapasitenin 800’e çıkarılması hedefleniyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Valilik iş birliğiyle yürütülen projeyle birlikte, Fatsa ve Ünye başta olmak üzere nüfusu 25 bini aşan tüm ilçelere yeni barınaklar ve doğal yaşam alanları kazandırılacak. İl genelinde mevcut barınakların modernizasyonu, kapasite artırımı ve yeni yaşam alanlarının oluşturulması yönündeki çalışmalar da devam ediyor.

Altınordu Karapınar Mahallesi’nde yapımı süren Sahipsiz Sokak Hayvanları Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi’nin inşaatının yüzde 70’i tamamlandı. Tesisin 2025 yılı içerisinde hizmete alınması planlanıyor. Merkez tamamlandığında, il genelinde sahipsiz hayvanların rehabilitasyon, tedavi ve bakım hizmetleri bu merkezlerde gerçekleştirilecek.

Ordu Valisi Muammer Erol, barınak inşaatlarını yerinde inceleyerek, “Sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik çalışmalar hem insani hem vicdani bir sorumluluk. Belediyelerimizle iş birliği içinde tüm ilçelerde kalıcı çözümler üretiyoruz.” dedi.

Valilik koordinasyonunda oluşturulan İl İzleme ve Denetim Komisyonu’nun, barınaklardaki hijyen, bakım ve toplama standartlarını düzenli olarak denetlediği belirtildi.

2025 yılı planlamasında nüfusu 25 binin üzerindeki tüm ilçelere barınak ve doğal yaşam alanı kurulması hedefleniyor. Gölköy, Korgan, Kumru ve Perşembe’de arazi tespitleri tamamlanırken, yıl sonuna kadar temel atma törenlerinin yapılması bekleniyor.

Ordu genelinde yaklaşık 13 bin sahipsiz hayvan bulunduğu tahmin edilirken, Altınordu’daki geçici bakımevinde 2024 yılı boyunca 8 binden fazla hayvana tedavi ve bakım hizmeti sunuldu.

Muhabir: Haber Merkezi