TÜİK’in açıkladığı mart ayı enflasyon verileri, dar ve sabit gelirli kesimlerde alım gücünün hızla eridiğini ortaya koydu. Türkiye Kamu-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, memur ve emekliler için acil düzenleme çağrısında bulundu.

TÜİK tarafından açıklanan 2026 yılı mart ayı enflasyon verileri, ekonomik tablonun dar ve sabit gelirli kesimler üzerindeki baskısını bir kez daha gözler önüne serdi. Verilere göre mart ayında mal ve hizmet fiyatları ortalama yüzde 1,94 artarken, yılın ilk üç ayındaki toplam enflasyon yüzde 10,04’e ulaştı.

Bu oran, yıl için öngörülen yüzde 16’lık enflasyon hedefinin daha ilk çeyrekte büyük ölçüde aşılma riskini ortaya koyarken, memur ve emeklilerin maaş artışlarının da kısa sürede eridiği ifade edildi.

Türkiye Kamu-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, yaptığı değerlendirmede enflasyonun alım gücünü hızla düşürdüğünü belirterek memur ve emeklilerin ekonomik olarak zor bir süreçten geçtiğini söyledi. Zengin, yıl başında yapılan maaş artışlarının kısa sürede etkisini kaybettiğini vurguladı.

Artan hayat pahalılığına dikkat çeken Zengin, memur ve emeklilerin gelirlerinin enflasyon karşısında korunamadığını ifade ederek ek zam, refah payı ve eşel mobil sistemine geçilmesi çağrısında bulundu. Açıklamada, aksi halde 2026 yılının kamu çalışanları açısından ağır bir ekonomik tabloya dönüşebileceği uyarısı yapıldı.

Muhabir: Alahattin Kök