DOLAR 32,5495 0.18%
EURO 34,9671 -0.06%
ALTIN 2.447,990,50
BITCOIN 20966170,13%
Ordu
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ünye Devlet Hastanesi Doktorlarından Başarılı Operasyon!

Ünye Devlet Hastanesi Doktorlarından Başarılı Operasyon!

ABONE OL
30 Eylül 2019 19:30
Ünye Devlet Hastanesi Doktorlarından Başarılı Operasyon!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şiddetli kanama şikâyetiyle Ünye Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniğine başvuran 42 yaşındaki hasta D. K. Laparoskopik Histerektomi (Rahimin Alınması) operasyonla sağlığına kavuştu.

Rahatsızlığı nedeniyle Ünye Devlet Hastanesine başvuran ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Ercan BALIKÇI tarafından muayene edilen hastanın laparoskopi yöntemi ile rahminin alınmasına karar verildi. Ameliyatı aynı hastanede görev yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Özgür Erdoğan ile Op. Dr. Ercan Balıkçı birlikte gerçekleştirdi.

Ünye Devlet Hastanesinde Laparoskopik Histerektomi yönteminin ilk kez uygulandığını belirten Op. Dr. Ercan BLIKÇI” Gerçekleştirmiş olduğumuz ameliyat sayesinde hastamız çok daha kısa süre içerisinde, hiçbir kesi olmadan ağrısız bir şekilde sağlığına kavuştu. Histerektomi, rahmin (uterus) alınması ameliyatıdır. Histerektomi, genelde açık cerrahi olarak uygulanan bir ameliyat olmakla birlikte günümüzde kapalı yöntem ile (laparoskopik) uygulanabilmektedir. Bu yöntemle myomlar (rahmin düz kasından gelişen iyi huylu tümörler), anormal kanama (medikal tedaviye dirençli anormal kanama), uzun süren, uygulanan tedavilere yanıt alınamayan rahim kaynaklı ağrıları, endometrial hiperplazi, rahim ağzı premalign lezyonları,rahim sarkması, adenomiyozis/endometriozis, kanser (rahim, rahim ağzı, yumurtalık kanserleri) ameliyatlarını başarılı bir şekilde yapabilmekteyiz. Bunun yanında ileri yaşlarda yumurtalık kistleri, yumurtalık kanseri gibi durumlarda da yumurtalıklarla beraber histerektomi yapılmaktadır” dedi.

Laparoskopik histerektominin tıpkı diğer laparoskopik jinekolojik cerrahilerde olduğu gibi karın duvarına 5-10 mm’lik 3 delik açılarak yapıldığını belirten Op.Dr.Özgür Erdoğan: “Rahim alındıktan sonra karın cildindeki 5-10 mm boyutundaki cilt kesileri ince dikişlerle kapatılmaktadır. Kapalı yöntemle (laparoskopik) rahim alınma ameliyatı sonrası karında büyük insizyon (kesi) olmayacağı için ağrı, kanama, hastanede kalış süresi daha az olmakta, daha hızlı iyileşme, daha erken işe dönüş imkanı olmaktadır. Ayrıca kozmetik yani estetik açıdan da büyük yara izleri olmamaktadır. Bunun yanında karın içi organların gözlenmesi daha iyi olmakta ve cerrahi sonrası karın içi yapışıklık da daha az olmaktadır. Hasta genellikle 1-2 gün hastanede kalır, sonrasında taburcu edilir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Buna benzer birçok özellikli ameliyatın hastanelerinde başarıyla gerçekleştirildiğini söyleyen Ünye Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Dt.Murat ÇİÇEK “Hastamız sağlığına kavuştuğu için mutluyuz. Hastanemizde son yıllarda hekimlerimiz tarafından başarılı operasyonlar gerçekleştiriliyor. Bu tarz başarılı operasyonların arkasında işlerini özveri ile yapan hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızın olduğu büyük bir ekip var. Bu vaka hastanemizde bu tür operasyonların başarıyla yapılabildiğini gösteren bir örnek oluşturuyor. Bizlere bu imkânları sunan devlet büyüklerimiz başta olmak üzere İl Sağlık Müdürlüğü yöneticilerine ve özverili çalışmalarından dolayı çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Yapılan başarılı operasyon sonucu sağlığına kavuşan hasta D. K. “Başta doktorum olmak üzere emeği geçen tüm Ünye Devlet Hastanesi çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.