DOLAR 32,5194 0.09%
EURO 34,8929 -0.25%
ALTIN 2.451,810,65
BITCOIN 20861750,48%
Ordu
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ATIKLAR SANAT ESERİNE DÖNÜŞTÜ

ATIKLAR SANAT ESERİNE DÖNÜŞTÜ

ABONE OL
11 Şubat 2020 14:18
ATIKLAR SANAT ESERİNE DÖNÜŞTÜ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi, Ünye ilçesinde yaşayan rölyef sanatçısı İlker Çorbacı’nın eserlerinin yer aldığı Sıfır Atık Sanat Sergisi’ne ev sahipliği yapıyor.

Sanatçı, sanata ve tarihe olan merakı sayesinde çevreden topladığı atık malzemeleri özenle hazırlayıp, sanat eserine çevirdiği koleksiyonunu sanatsever ve çevre tutkunları ile buluşturdu.

Yaptığı eserlerle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan sıfır atık projesine destek veren, çevreden topladığı geri dönüşüm ürünleri ile 3 boyutlu tablolar yapan rölyef sanatçısı Çorbacı, yaklaşık 20 yıldır çöpü sanata dönüştürerek çevre bilincine dikkat çekiyor.

“ATIĞIN SANATA DÖNÜŞMÜŞ HALİ BU SERGİDE KARŞIMIZA ÇIKIYOR”

Atıklara gelecek açısından yeni bir boyut kazandırılması gerektiğini söyleyen Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Bu sergide atık sanata dönüşmüş halde karşımıza çıkıyor. Atık, daha öncesinde parayla aldığımız, kullanmak istediğimiz bir şeyin kullanmadığımız kısmının terk edilmesi demek. Eğer bir şeyi üretip emek harcıyorsak onu atmamamız gerekir. Kent yaşamında kullanmadığımız her şeyi atacaksak dünya bunu kaldırmaz. Bizim burada yapacağımız şey, atık yönetimini çok iyi şekilde değerlendirip atmayacak şekilde bunu tasarlamak. İşin emek ve nimet boyutunu da düşünmemiz lazım. Yemediğimiz ekmeği, modası geçmiş kıyafetleri, kullanmadığımız eşyaları atıyoruz. Geleceğimiz açısından buna yeni bir boyut kazandırmamız gerekiyor. Dolayısıyla bunun sanata dönüşmesi bizim için çok anlamlı. İlker Bey burada bizlere bir şeyi gösteriyor: Atığın sanat olduğunu” dedi.

“ÇEVREYE OLAN DUYARLILIĞIMIZI FARKLI BİR ÇALIŞMAYLA GÖSTERDİK”

20 sene evvel bu işe başlayan sanatçı İlker Çorbacı ise “Dünya çevre örgütünün yapmış olduğu yarışmalar var. Buraya katılarak kentimizin atıklarından yaptığım kültürel miraslarımızı Türkiye’nin dışına da taşımayı amaçlıyordum. Yaptığım çalışmalarla ilimizi tanıtırken, geri dönüşümle çevreye olan duyarlılığımızı farklı bir çalışmayla göstermiş olduk” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.