DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2041140-1,05%
Ordu
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AFAD BAŞKANI SEZER ORDU’DA

AFAD BAŞKANI SEZER ORDU’DA

ABONE OL
10 Temmuz 2023 12:46
AFAD BAŞKANI SEZER ORDU’DA
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ordu’da etkili olan sağanak yağışlar sonrası kente gelen AFAD Başkanı Yunus Sezer, birçok bölgede incelemelerde bulundu. Can kaybı olmamasının en büyük teselli olduğunu aktaran Sezer, ilk andan itibaren tüm ekipleri ile sahada olan Ordu Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumların çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Ordu’da etkili olan sel ve toprak kaymalarının ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşların katılımı ile çalışmalar aralıksız devam ediyor. Altınordu’da etkili olan ve olumsuzluklara yol açan sel sonrası AFAD Başkanı Yunus Sezer’de Ordu’ya geldi.

İl AFAD Merkezi’nde Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve beraberindekilerle bir araya gelen Sezer, yaşanan sel felaketi ile ilgili bilgiler aldı.

Daha sonra Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve beraberindekiler ile birlikte dün gece yağışların ardından taşan Bülbül Deresi başta olmak üzere birçok bölgede incelemelerde bulunan AFAD Başkanı Sezer, burada açıklamalarda bulundu.

AFAD BAŞKANI SEZER: “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ VE DİĞER KURUMLARIMIZ İLK ANDAN İTİBAREN BAŞARILI ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR”

Ordu’ya ve yağışlardan etkilenen diğer illere geçmiş olsun dileklerini ileten AFAD Başkanı Yunus Sezer, Ordu’da can kaybının yaşanmamasının en önemli teselli olduğunu söyledi.

Metrekareye yaklaşık 130 kg yağış alındığının altını çizen ve ilk andan itibaren başarılı çalışmalar yürüten Ordu Büyükşehir Belediyesi ve ilgili tüm kurumlara teşekkür eden Başkan Sezer, “Yaklaşık 130 kg yağış alındı. Buna bağlı olarak bine yakın heyelan ve toprak kayması var. Ekiplerimiz yerleşim yerlerinde çalışmalarını devam ettiriyorlar. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tüm çalışmalar en hızlı bir şekilde ortaya konulacak. En kısa sürede yaraları saracağız. Kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Bakanımız 350 iş makinası ve 1200 personeli ve diğer belediyelerimizin çalışmaları devam ediyor. Alınan önlemler bu afetlerin en az zararla atlatılmasını sağlıyor. Taşan derelerle ilgili de Sayın Valimizle ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla istişarelerde bulunduk. Riski azaltmak içinde gerekli önlemlerin alınması için çalışmalar yapacağız” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.