DOLAR 32,5921 0.32%
EURO 35,0443 0.19%
ALTIN 2.458,000,91
BITCOIN 20999350,76%
Ordu
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rektör Yarılgaç’a Kodlama Eğitimi Hakkında Bilgi Verildi

Rektör Yarılgaç’a Kodlama Eğitimi Hakkında Bilgi Verildi

ABONE OL
19 Temmuz 2018 20:05
Rektör Yarılgaç’a Kodlama Eğitimi Hakkında Bilgi Verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ahi Evran Üniversitesi Fen Bilgisi Eğitimi Bölümü Araş. Gör. Dr. Gülşah Uluay yapmış olduğu ziyarette, içerisinde Ordu Üniversitesinin de yer alacağı kodlama eğitimi projesine ilişkin Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a bilgi verdi.

Gerçekleştirilen ziyarette 21. yüzyıl becerilerinden biri olan kodlama becerisinin ihtiyaç ve istekleri değişen günümüz dünyasına yeni nesillerin uyum sağlaması ve toplumların kalkınması noktasında oldukça önemli bir yer edindiğine vurgu yapıldı. Ahi Evran Üniversitesi Fen Bilgisi Eğitimi Bölümü Araş. Gör. Dr. Gülşah Uluay Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a kodlama eğitiminde kullanılan yazılımlardan biri olan Arduino kartına yüklenen kodlamalar aracılığıyla çeşitli sistemler ve robotik uygulamalar tasarlanabileceği bilgisini verdi.

Uluay, “Kodlama süreçleri bireylerin düşünme becerilerini geliştirerek yaratıcı ve eleştirel düşünme becerisine sahip bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sağlamaktadır. Bununla birlikte, problem çözme becerilerinin gelişimini destekleyen kodlama eğitimi analiz ve sentezleme becerilerini de geliştirebilmektedir. Bu bağlamda, post modern dönem ihtiyaçlarına hitap eden kodlamanın eğitsel ortamlardaki önemi her geçen gün artmaktadır. Kodlama eğitiminde kullanılan yazılımlardan biri Arduino adı verilen fiziksel bir programlama platformudur. Arduino kartına bağlanabilen hareket, ışık ve ses algılayan sensörler ile tasarlanan sistemin çevre ile etkileşimi sağlanabilmektedir. Örneğin, hareket sensörü ile çevresindeki engelleri algılayan ve buna göre hareketini düzenleyen bir robot geliştirmek mümkün olabilmektedir. Disiplinler arası ilişkilere vurguda bulunan kodlama eğitimi, öğrenim süreçleri ile bütünleştirildiğinde algoritmik düşünmeye dayalı eğitsel ortamları hazırlamaktadır.” dedi.

Son yıllarda eğitim alanında önemli bir yer tutmakta olan ve Üniversitemiz bünyesinde çalışmalarına başlanan kodlama eğitimiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Akademik bir beceri olarak kodlama mantıksal akıl yürütmenin bir parçası olarak görülmekte ve günümüzde 21. yüzyıl becerileri olarak adlandırılan becerilerden biri olarak kabul edilmektedir. İçinde yaşadığımız bu yüzyılda eleştirebilen, iletişim ve problem çözme becerisi gelişmiş bireylere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu gereklilik bağlamında hayata geçirmeyi planladığımız ve gelişmiş ülkelerde yaygın bir eğitim yaklaşımı olarak benimsenen kodlama eğitimiyle özellikle ülkemizin ekonomik açıdan kalkınması için çağımızın beklentilerini karşılayabilen üretici bireyler yetiştirilmesine yardımcı olmayı hedeflemekteyiz. Ülke olarak ileriye gidebilmemiz için çağdaş öğretim uygulamalarını ve yenilikçi eğitim yaklaşımlarını yakından takip etmemiz gerekmektedir. Bu bağlamda Üniversitemiz bünyesinde gerçekleştirilecek olan proje çalışmalarıyla öğrencilerimizin farkındalıklarını artırarak girişimci, inovatif, hayal gücü gelişmiş, üreten nesiller yetiştirmek için çalışmalar sürdürmeye devam edeceğiz. Çalışmalarına Eğitim Fakültesi bünyesinde başladığımız bu projeyi diğer yükseköğretim kurumlarımız ve paydaş kurumlarla yürüterek başta şehrimiz olmak üzere bu çalışmaların bölgemize ve ülkemize önemli katkılar sağlamasını beklemekteyiz.” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.