DOLAR 32,3690 0.15%
EURO 34,9789 -0.3%
ALTIN 2.324,240,22
BITCOIN 22748061,04%
Ordu
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ünye Devlet Hastanesinde İmplant Tedavisine Başlandı.

Ünye Devlet Hastanesinde İmplant Tedavisine Başlandı.

ABONE OL
11 Mart 2020 15:21
Ünye Devlet Hastanesinde İmplant Tedavisine Başlandı.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çekilen dişlerin yerine yerleştirilen ve diş eksikliğinde uygulanabilecek en iyi tedavi yöntemlerinden biri olan implant tekniği Ünye Devlet Hastanesinde uygulanmaya başladı.

Eksik dişlerin hem sağlık, hem de kozmetik açıdan sorun oluşturduğunu belirten Ünye Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve aynı zamanda Diş Hekimi olan Murat Çiçek, “İmplant, Eksik olan dişlerin fonksiyon ve estetiğini tekrar sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen ve uygun malzemeden yapılan yapay diş kökleridir. Bu yöntem diğer tedavi yöntemlerine göre çok avantajlıdır. Sağlıklı yapıldığı takdirde ana diş gibi sağlam ve kullanışlı olmaktadır. Tedavi sonrası rahatlıkla yemek yiyebilir, konuşabilir ve gülebilirsiniz. Eğer çene kemiğinde yeterli yer mevcutsa, neredeyse tüm diş eksikliklerinde başarıyla uygulanabilmektedir. Bunun dışında, halk arasında “damak protez” olarak da bilinen “hareketli tam protezlerin” tutuculuğunu, bu sayede hastanın da konforunu arttırmak amacıyla da implant tedavisi uygulanmaktadır. Günümüzde artık, tüm dişlerini kaybetmiş hastalarda dahi “hareketli veya sabit (yani çıkabilen veya çıkamayan) implant tutuculu protezler” tercih edilmektedir” dedi.

İmplant tedavisinin 18 yaş üzeri, çene ve yüz gelişimini tamamlamış bireylere uygulandığını belirten Dt. Çiçek; “Tedaviden önce çene yapısının implanta uygun olup olmadığını çekilen röntgen sonrası yaptığımız muayeneyle tespit ediyoruz. Daha sonra çene kemiklerinin ve kalan dişlerin ölçüsünü alıyoruz. İmplant yerleşimi her ne kadar cerrahi bir uygulama da olsa, çoğu hasta için bir implantı yerleştirmek bir dişi çekmekten daha hızlı ve rahattır. Total dişsizlik vakaları ise birden fazla implantın çene kemiğine uygulanması ile birlikte hareketli protezlerin implantla sabitlenmesi işlemidir. Total dişsizlik vakalarında hastalar gündelik fonksiyonlarını rahatlıkla yapabilmekte, çiğneme ve konuşmayla birlikte estetik görünümünü de geri kazanmış olmaktadır. Ayrıca hareketli protez kullanan hastaların protezin ağızda durmaması, konuşmada zorlanma, yemek yeme esnasında protezin düşmesi gibi rahatsızlıkları varken implant tedavisi ile bu gibi rahatsızlıkların önüne de geçilmektedir” açıklamalarında bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.