DOLAR 32,6010 0.38%
EURO 34,8441 0.3%
ALTIN 2.497,490,54
BITCOIN 21097075,68%
Ordu

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ÇOCUĞUNUZA HİPERAKTİF  DERKEN BİR KEZ DAHA DÜŞÜNÜN!

ÇOCUĞUNUZA HİPERAKTİF DERKEN BİR KEZ DAHA DÜŞÜNÜN!

ABONE OL
5 Şubat 2019 16:31
ÇOCUĞUNUZA HİPERAKTİF  DERKEN BİR KEZ DAHA DÜŞÜNÜN!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hareketli her çocuk hiperaktif midir? Medical Park Ordu Hastanesi Uzman Klinik Psikolog Funda Es, yaramaz ve hareketli olan her çocuğun hiperaktif olarak tanımlanamayacağını söyleyerek, ailelere önemli bilgiler verdi.

Çocuklar çok hızlı büyür ve gelişirler. Bu hızlı hormonal değişim ile birlikte vücutlarında enerji birikimleri oluşur. Bazı çocuklar bu enerjilerini sınırlı mekanlar olan evlerde veya okullarda harcayamayabilirler. Bu sebeple hareketlerini sınırlayamazlar. Buna dayanarak çocuğa hiperaktif damgası vurulmamalı ve çocuğa enerjisini rahatça atabilecekleri ortamlar oluşturulmaya çalışılmalıdır. Örneğin çocuğun ilgi alanına göre futbol, yüzme, tenis gibi spor alanlarına yönlendirilebilir.

ODAKLANMADA GÜÇLÜK ÇEKERLER

Hiperaktif çocuklar yaşıtlarına göre daha hareketli, yerinde duramayan, çok konuşan ve çok soru soran, dikkatini tek bir noktaya odaklamakta güçlük çeken, sırasını beklemekte zorlanan, her zaman bir şeylerle uğraşan, olaylara ya da konuşmalara müdahale ederek yarıda kesen, ders çalışırken ya da sorumluluk aldıkları konularda dikkatleri çok çabuk dağılan çocuklardır. Okul ve sosyal hayatlarında başarısızlık oranları çok yüksektir. Hiperaktif çocukların hayata kazandırılmaları için ailelerinin ve çevrelerinin sabırlı olmaları ve onlarla bilinçli bir şekilde ilgilenmeleri gereklidir. Bu tip çocuklar uygun yaklaşım ve tedavi ile karşılaşmadıklarında kolayca hayata küsecek kadar hassas olabilirler.

TEDAVİDE UZMAN DESTEĞİ ÖNEMLİ

Ailelerin hiperaktif bir çocuğa sahip olduklarını düşündüklerinde ilk önce bu durumun kendilerinin çocuklarını yetiştirme tarzından kaynaklanmadığını bilmeleri gerekir. Hiperaktivitenin genetik yatkınlık ve çevresel faktörler ile ilgili olabileceği düşünülmektedir. Çocuğunun hiperaktif olduğunu düşünen bir ailenin yapması gereken ilk şey bir uzman desteğine başvurmak ve hiperaktivite ile ilgili doğru bilgileri doğru kaynaktan almaktır. Tedavide psikiyatri uzmanı, psikolog, öğretmen ve ailenin işbirliğinin durumun üstesinden gelinmesinde rolü büyüktür. Hiperaktif olan çocukların, gerekli ve doğru desteği aldıklarında eğitim, aile ve sosyal hayatlarını, hiperaktif olmayan çocuklar gibi sorunsuz bir şekilde sürdürebilirler

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.