DOLAR 32,3297 0.23%
EURO 35,0856 -0.14%
ALTIN 2.299,710,99
BITCOIN 22767660,56%
Ordu
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

21’inci Akademik Bilişim Konferansı’nın Açılışı Yapıldı

21’inci Akademik Bilişim Konferansı’nın Açılışı Yapıldı

ABONE OL
13 Şubat 2019 21:22
21’inci Akademik Bilişim Konferansı’nın Açılışı Yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ordu Üniversitesinin ev sahipliğinde bu yıl 21’incisi gerçekleştirilen ve 9-12 Şubat tarihleri arasında bilişim kursları ile başlayan “Akademik Bilişim Konferansı”nın açılış töreni yapıldı.

Morfoloji binası Konferans Salonu’nda düzenlenen programın açılışına Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tevfik Noyan, Prof. Dr. Fikri Balta, Genel Sekreter Doç. Dr. M. Kenan Şahin, Akademik Bilişim Devamlı Düzenleme Kurulu ve İnternet Teknolojileri Derneği Temsilcisi Dr. Necdet Yücel, Fakülte Dekanları ve MYO Müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzik Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencilerinin mini konseri ile başlayan törenin açılış konuşmasını yerel düzenleme kurulu adına gerçekleştiren Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, “Akademik bilişim konferansları bilinen diğer konferans yapılarından farklı bir yapıda olup iki aşamadan oluşmaktadır. Bunun dört günlük ilk aşaması 9-12 Şubat tarihleri arasında Mustafa Akgül Özgür Yazılım Kış Kampı 2019 bilişim kursları, ikinci aşaması ise bugün açılışıyla başladığımız firmaların ürün ve hizmet tanıtımlarını da gerçekleştirdikleri stant sergileri ve eş zamanlı panellerle bildiri sunumlarından oluşan üç günlük konferans kısmından oluşmaktadır. Tamamı yedi gün sürecek olan konferansın ilk aşaması bilişim alanında 35 değişik ihtisasta, bu ihtisasların bazıları da talebin fazla olması nedeniyle şubelendirilerek toplamda bin 300 katılımcının Üniversitemiz Cumhuriyet Yerleşkesi içerisinde 57 salonda 98 eğitmenle gerçekleştirilen bilişim içerikli kurslar dün tamamlanmış bulunmaktadır. İkinci aşaması bugün başlayan Akademik Bilişim Konferansı’nın bu bölümünde bilişim alanında paneller ve eş zamanlı bilimsel bildiri sunumlarının yanı sıra bilgi işlem daire başkanları, kütüphane ve dokümantasyon daire başkanları ve uzaktan eğitim merkez müdürlerinin bilim ve teknoloji alanında istişare toplantıları da gerçekleştirilecektir. Üç gün sürecek bu bölüme de toplamda yaklaşık bin 500 kişinin katılımı beklenmektedir. 21. Akademik Bilişim Konferansının Üniversitemizde düzenlenmesinde emeği geçen Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Kerem Erzurumlu koordinesinde Yerel Düzenleme Kurulu ve Yerel Destek Kurulu üyelerine, Ordu Üniversitesi Mezunlar Derneğine, İnternet Teknolojileri Derneğine, tüm sponsorlarımıza, organizasyona omuz veren tüm kurum ve kuruluşlara, şahsım ve Üniversitemiz adına teşekkür ederim.” dedi.

Akademik Bilişim Devamlı Düzenleme Kurulu ve İnternet Teknolojileri Derneği Temsilcisi Dr. Necdet Yücel, “Sizleri 21. Akademik Bilişim Konferansı düzenleme kurulu adına saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bu konferans Mustafa Akgül’ü kaybetmenin ardından düzenlediğimiz ikinci konferans oluyor. İnternet Teknolojileri Derneği ve Linux Kullanıcıları Derneğinin eski başkanı, Akademik Bilişim Konferansının yanı sıra Türkiye’de İnternet Konferanslarının ve İnternet Haftası etkinliklerinin başlatıcısı ve sürdürücüsü olan Mustafa Akgül’ün yokluğunda bu konferansa destek olan Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a, yerel organizasyonu sağlayan akademisyenlere, konferans öncesinde Mustafa Akgül’ün adıyla düzenlenen kursların eğitmenlerine, kursiyerlere, konferansa bildiri ve panellerle katkı

verenlere, konferansa ilgi gösteren katılımcılara, bildiri başvurularını değerlendiren hakemlere, konferansın gerçekleşmesi için gerekli mali yükü karşılayan ve stantlarıyla canlılık katan sponsorlarımıza ve konferansın düzenleyicilerinden biri olan TÜBİTAK, ULAKBİM Müdürü Mehmet Mirat Satoğlu’na teşekkür ederiz. Her yıl başka bir anadolu üniversitesinde düzenlediğimiz ve o şehirde Mustafa Akgül’ün ifadesiyle bir bilişim fırtınası estirmeyi hedeflediğimiz konferansımız bütün ulusal konferansların yaşadığı zorlukları yaşıyor. Akademik bilişim konferansında sunulan bildiriler kadar konferans süresince tanışmaları, fikir alış verişlerini de çok önemsiyoruz. YÖK’ün akademik teşvik kriterlerinde sadece uluslararası konferansları değerlendirmesiyle ulusal konferanslara ilginin çok azalması üzerine de tartışacağımız başarılı bir konferans geçirmemizi diliyorum.” dedi.

Bilişim ve teknolojinin önemli bir güç olarak görüldüğü günümüzde dünyanın artık bilginin gücü üzerinden idare edildiğini ve ülkelerin bilişim alanında yoğun bir rekabet içerisinde olduğunu belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, 2023 hedefleri çerçevesinde Türkiye’de gerçekleştirilen teknolojik araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin oldukça önem arz ettiğini vurguladı. Üniversitelerin bilişim çerçevesinde hem araştırma hem de geliştirme misyonu ile hareket ederek gençlerin bu teknolojik gelişmelerle daha yoğun etkileşime girmesini sağlaması gerektiğini ifade eden Rektör Yarılgaç, “Ulusal ve uluslararası çerçevede anlaşmalar imzaladığı pek çok üniversite ile teknoloji transferi, bilimsel çalışmalar ve değişim programlarıyla küresel gelişmeleri yakından takip eden Ordu Üniversitesi; bölgesinin küresel bir vitrini olma yönünde adımlar atarken tarım ve sanayi alanında akademisyenlerimiz tarafından ortaya konan önemli bilimsel proje ve çalışmalarla da bölgesel ve ulusal kalkınmaya katkı sunmaktadır. Ordu Üniversitesi sahip olduğu Enstitüleri ile araştırma üniversitesi hedefiyle katma değer sağlayacak ürünler elde etme ve bilişim teknoloji ardalanını geliştirme noktasında yüksek lisans ve doktora çalışmalarına devam etmektedir. Ayrıca Üniversitemiz sektörel alan ile teorik zemini bir araya getiren Meslek Yüksekokullarıyla da teknik alanda materyaller ortaya koymaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle bilişim alanında önemli gelişmelerin yaygınlaşması ve toplumsallaşması kapsamında Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilen 21. Akademik Bilişim Konferansı faydalı ve önemli bir etkinlik olarak dikkat çekmektedir. Bilim insanlarıyla sektör temsilcilerini ve öğrencileri bir araya getiren bu konferansın gerçekleştirilmesinde emeği geçen Yerel Düzenleme Kurulu ve Yerel Destek Kurulu üyelerine, Ordu Büyükşehir Belediyesine, katkı sağlayan sponsorlara ayrıca bilişim alanında bilimsel bilgi hazinemize katacakları değer için tüm katılımcılara teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas tarafından “Yükseköğretim Kalite Çalışmaları” konulu konferans verildi.

Törenin sonrasında bilişim ve teknoloji alanında faaliyet gösteren ve konferansın sponsorluğunu üstlenen 30 firmanın ürünlerinin yer aldığı Eğitim Fakültesindeki stantlar gezildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.