DOLAR 32,3724 0.16%
EURO 34,9785 -0.32%
ALTIN 2.324,170,22
BITCOIN 22716840,84%
Ordu
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

2021 Yılı Afet Farkındalık Eğitimi İşbirliği Protokolü İmzalandı

2021 Yılı Afet Farkındalık Eğitimi İşbirliği Protokolü İmzalandı

ABONE OL
30 Mart 2021 09:37
2021 Yılı Afet Farkındalık Eğitimi İşbirliği Protokolü İmzalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Ordu Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Ordu Üniversitesi arasında “2021 yılı Afet Farkındalık Eğitimi İşbirliği Protokolü” imzalandı.
Vali Tuncay Sonel’in başkanlığında Valilik makamında gerçekleştirilen protokol imza töreninde, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık hazır bulundu.
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Ordu Üniversitesi arasında “Afet Farkındalık Eğitimi İşbirliği Protokolü” imza töreninde bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, İçişleri Bakanlığınca 2021 yılının ‘Türkiye Afet Eğitim Yılı’ ilan edildiğini hatırlatarak, “Bugün gerçekleştirdiğimiz  protokolün amacı ‘2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı’ kapsamında Üniversitemiz ile AFAD arasında yürütülecek afet farkındalık faaliyetleri, afet ve acil durum ile sivil savunma  faaliyetlerine ilişkin işbirliği çerçevesini belirlemektir ”dedi.
Vali Sonel, ülkemizde başta deprem olmak üzere, Karadeniz Bölgesinde de özellikle sel ve heyelan gibi afetlerin yaşandığına dikkat çekerek, “Geçen yıl Elazığ depremi, arkasından İzmir depremi, yine geçen yaz döneminde komşu ilimiz Giresun’daki sel felaketinde görüyoruz ki, toplum olarak afetlere hazırlıklı olmamız gerekiyor. Özellikle deprem konusunda ilk 6 saat çok önemli. Bu ve buna benzer bilgilendirmeler, 19 ilçemizde Sayın İçişleri Bakanımızın direktifleri doğrultusunda yapılmakta. Biz bu işbirliği protokolünün hem Ordu’muza, hem ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Rabbim her türlü kazadan, beladan, afetlerden de ülkemizi korusun inşallah” diye konuştu.
ODÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan ise yaptığı konuşmada, afet konusunda toplumun bilgilendirilmesinin son derece önemli olduğunu belirterek, Ordu Üniversitesi bünyesinde bulunan uzmanlar tarafından Ordu ili genelinde  büyükten küçüğe herkesin bilgilendirilmesinin amaçlandığını söyledi.
Rektörü Akdoğan, “19 ilçemizdeki insanları, çocukları, gençleri, yetişkinleri bilgilendirerek, onlara örneğin dere kenarına ev yapılmamasını, yani coğrafyaya uyumlu bir yapılaşmanın olmasını, yapılan bir şeyin afete uygun olup olmadığı noktalarında bilgilendirme, bilinçlendirme ve bu noktada farkındalığın oluşturulması için Bakanlığımıza da teşekkür ediyoruz. Bir protokol yaptırıyor. Hayırlı, uğurlu olsun diyoruz” şeklinde konuştu.
Protokol töreninde İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık da bir konuşma yaparak, bugün itibariyle ilçe kaymakamlıkları, ilçe teşkilatları ve kamu çalışanlarının çevrimiçi eğitimle bilgilendirildiğini ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı: “Yıl boyunca Aralık ayına kadar tüm eğitimlerimizi tamamlayacağız, hedefimize ulaşacağız. Kamu çalışanlarından, özel sektör çalışanlarına kadar hepsine ulaşacağız. Bu konuda Üniversitemizden destek alacağız, bize destek verecekler.”
Konuşmaların ardından Vali Tuncay Sonel ve ODÜ Rektörü Prof.Dr.Ali Akdoğan tarafından Afet Farkındalık Eğitimi İşbirliği Protokolü’nü imzaladı.
İmzalanan protokol ile, iki kurum arasında, afet ve acil durum ile ilgili sivil savunma faaliyetlerine ilişkin işbirliği, ülke düzeyinde afet ve acil durum farkındalığının artırılarak afet risklerinin azaltılmasına yönelik işbirliği, üniversite öğrencileri, akademik ve idari personeline afet ve acil durumlara hazırlık eğitimi verilmesi ve “2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı” kapsamında yürütülecek faaliyetlerin eşgüdümlü olarak yürütülmesi amaçlanıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.