DOLAR 32,5926 0.35%
EURO 34,8791 0.39%
ALTIN 2.495,970,48
BITCOIN 21137224,17%
Ordu
10°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yaz Aylarında Bebeklerin En Büyük Sıkıntısı İsilik

Yaz Aylarında Bebeklerin En Büyük Sıkıntısı İsilik

ABONE OL
28 Haziran 2018 19:43
Yaz Aylarında Bebeklerin En Büyük Sıkıntısı İsilik
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Medical Park Ordu Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Güngör Balta; özellikle nem oranı fazla olduğu için Karadeniz bölgesinde sıklıkla görülen, bebek ciltlerinin hassas olması nedeniyle sıkça karşılaşılan isiliğin, hava sıcaklıklarının arttığı bu dönemlerde annelerin ve bebeklerin en büyük sorunları arasında yer aldığını söyledi.

İsilik Nasıl Ortaya Çıkar?

İsiliğin, bebeğin aşırı sıcak ortamda bulunması halinde daha da artabileceğini belirten Uzm. Dr. Güngör Balta konuşmasında şunları söyledi: ‘’ Kırmızı noktalar şeklinde görülen ve yaygın döküntüleri olarak bilinen isilik, bebeklerde sıkça rastlanan bir problemdir. Basit ve önemsiz görünse de hem bebekleri hem de anneleri oldukça etkilemektedir. Önlemi alınmadığında vücudun her yerini kaplayabilir. İsilik, birkaç gün ya da hatta haftalarca sürebilir. Bebek ateşli bir hastalık geçirdiğinde de isilik tetikleyebilir. ’’ dedi.

Belirtileri Nelerdir?

Vücudun daha çok ense, boyun, boyun etrafı, kollar ve göğüs kısmında daha sık görüle isiliğin çocuklarda huzursuzluk, uykusuzluk, iştahsızlığa neden olduğunu belirten Uzm. Dr. Güngör Balta, ‘’Bu yapısal yatkınlığın üzerine birde bebekte sık yıkanmama, terli kalma, kalın giysiler giyme gibi durumlar eklenirse lezyonlar çok daha kolay meydana gelir. Bu nedenle bebeğinizi isilikten korumak için sıcak havalarda sık aralıklarla duş aldırın, bol sıvı tükettirin, pamuklu ve ince giysiler giydirmeye özen gösterin, bebeğinizi terli bırakmayın, kurulayın ve altını sık sık değiştirin. Bebek eğer hafif seyreden bir isilik geçiriyorsa, ciddi bir tedavi sürecine girilmeden bebek serin tutularak, düzenli banyo ile zamanla kendiliğinden geçmesi beklenir. Bu tedbirlere rağmen şikayetlerde gerileme olmazsa, deride iltihaplanma ve kaşıntı varsa bebeğin uzman bir doktora götürülmesi gerekmektedir. Bebeğe doktorun önerdiği bakım koşullarının uygulanması, tedaviyi olumlu yönde etkileyecektir.’’ şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.