DOLAR 32,3747 0.16%
EURO 34,9781 -0.3%
ALTIN 2.324,110,21
BITCOIN 22806580,51%
Ordu
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

VERİLEN EMEĞİN MADDİ KARŞILIĞI YOK

VERİLEN EMEĞİN MADDİ KARŞILIĞI YOK

ABONE OL
21 Ağustos 2020 17:03
VERİLEN EMEĞİN MADDİ KARŞILIĞI YOK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ordu Tabipler Odası Başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun, Covid-19 pandemisinin bütün ağırlıyla devam ettiğini belirterek, hekimler ve sağlık çalışanlarının enerjisi, morali ve sabrının her geçen gün tükendiğini söyledi.

Uzm. Dr. Ali Coşkun, beraberindeki doktorlarla beraber Ordu Devlet Hastanesi önünde yaptığı açıklamada, hekimlerin üzerindeki döner sermaye baskısı, hekim emeğinin şikayet hatlarına yapılan başvurularla değersizleştirilmesi, morallerin bozulması, hekimlerin zaten ağır yük altında olmaları yetmezmiş gibi, giderek artan pandemi vakalarının sayıları ile ayrıca virüs yükünün de üzerilerine binmesi sonucu tablonun hekimler açısından yıpratmaktan öte tüketici bir hal aldığını dile getirdi.

“Alkışların yerini hüzün aldı”

Covid-19 mücadelesinin hekimlerin insanüstü gayret göstererek taşıdığı yüklerin farkına varılmamasıyla ve sağlık çalışanlarının görmezden gelinmesiyle yürütülemeyeceğini aktaran Coşkun, şunları kaydetti; “hekimler için alkışların yerini maalesef artık hüzün almıştır. Onlar5ca meslektaşımızın covid-19 hastalık haberini hatta vefat haberini üzüntüyle almaktayız. Meslektaşlarımız, arkalarına bile dönüp bakmadan canlarını veriyorlar. Koşulların pandemiye uygun olarak çok daha fazla iyileştirilmesi gerekmektedir. Personel yetersizlikleri ise daha fazla mağduriyetler ortaya çıkarmaktadır. “

“Emeklilik ve istifalar arttı”

Hekimlerin geleceğe dair kaygınlardan ve sesini duyuramamalarından dolayı emeklilik ve istifa etmeye başladıklarını söyleyen Coşkun; “Bu emeklilik ve istifalar Sağlık Bakanlığı tarafından önemsenmelidir. Emekli olmak ya da istifa etmek isteyen hekimlere dur denilmeli ve eksiklikleri giderilmelidir. Bunun için hekimlerin geleceğe umutla bakmalarını sağlayacak yasaların ivedilikle çıkarılmasını istiyoruz. Durumun ciddiyetinin farkına varılmalı.” dedi.

Pandeminin hız kazandığı dönemde veri şeffaflığının hayati bir öneme sahip olduğunun altını çizen Coşkun, doğru bilgi paylaşımının hem salgınla mücadelenin planlanmasında hem de toplum farkındalığının sağlanması açısından vazgeçilmez olduğunu kaydetti.

“Verilen emeğin maddi karşılığı yok”

Maddi ve manevi desteği artık sözlerle değil fiili olarak hekimlere göstermek gerektiğini savunan Uzm. Dr. Ali Coşkun, sözlerini şöyle tamamladı; “Özellikle covid-19 döneminde sağlık hizmeti için sunulan emeğin hiçbir maddi karşılığı yoktur. Çocuğunu evde bırakıp hastaneye koşan, anne babasına covid-19 bulaştırma riskiyle yaşayan hekimlerin ücreti ölçülemez ve ödenemez. Ekonomik kriz ve pandemi dönemi nedeniyle beraber maaşlarda artış yaşanmalı. Emekliliğe de yansıyan yeni bir maaş ayarlaması yapılmalı. Hekimlerimizin mağduriyeti ivedilikle giderilmeli.”

Ordu Hayat

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.