DOLAR 32,3496 0.3%
EURO 35,1215 -0.04%
ALTIN 2.304,621,20
BITCOIN 23065053,39%
Ordu
12°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

DÜŞÜNEN ÜRETEN VE YARIŞAN ORDU İÇİN ÇALIŞIYORUZ

DÜŞÜNEN ÜRETEN VE YARIŞAN ORDU İÇİN ÇALIŞIYORUZ

ABONE OL
7 Nisan 2020 14:58
DÜŞÜNEN ÜRETEN VE YARIŞAN ORDU İÇİN ÇALIŞIYORUZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarımda alternatif ürün çeşitliliğini artırmak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler’in talimatları ile Gülyalı ilçesi Kestane Mahallesi’nde başlatılan “Kestane Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi ”için ilk fidanlar toprak ile buluştu.

“FINDIĞA ALTERNATİF İLAVE ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Ordu’da gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesi için tarım alanında çalışmalara hız verdiklerini ifade eden Ordu Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Ultav, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr.Mehmet Hilmi Güler’in talimatları ile ​Ordu’da , fındığın yanında ilave gelir getirici ürün çalışmalarımıza bir yenisini daha ekledik. Ordu Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde “Ordu İlinde Kestane Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesini” uygulamaya geçirdik. Bu kapsamda geçmişte yoğun kestane üretiminin gerçekleştirildiği ve adını da buradan aldığını bildiğimiz Gülyalı ilçesi Kestane mahallemizde bu projemizi hayata geçiriyoruz. İlk etapta 11 üreticiye ait 30 dekar alanda kapama bahçe tesis edilerek 600 adet Marigoule cinsi kestane fidanını toprakla buluşturduk”

“KESTANE BALI İÇİN DE BİR FIRSAT”

Düşünen, Üreten ve Yarışan Ordu için her alanda yoğun bir çalışma içinde olduklarını vurgulayan Daire Başkanı Ahmet Ultav, “ Proje kapsamında dikimini yaptığımız kestane fidanlarının 4’üncü yılda verime başlaması, 8’inci yıldan itibaren de tam verime geçmesi beklenmektedir. Tam verim çağına gelmiş bir kapama kestane bahçesinden dekara 400-500 kilogram ürün elde edilebilmektedir. Şu anda Marigoule cinsi kestanenin kilosu 20 TL’den satılmaktadır. 30 dekar alanda kapama bahçe oluşturulduğu düşünüldüğünde projenin ilimiz ekonomisine yıllık yaklaşık 300 bin lira katkı sağlaması beklenmektedir. Projemizin örnek teşkil etmesiyle dikim alanları yaygınlaştığında bu miktar çok daha fazla artacaktır. Kestane bahçelerinin ekonomiye katkısının yanında yine ilimiz için önemli bir ürün olan kestane balı üretimi için de kaynak olacaktır” dedi.

“MAHALLEMİZ İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT”

Projenin kendi mahallelerinde uygulanmaya başlanmasının kendileri için büyük bir fırsat olduğunu ifade eden mahalle sakinleri, “Ordu Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde ‘Ordu İlinde Kestane Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesini’nin mahallemizde başlaması bizleri mutlu etti. Fındık ve diğer ürünlerin yanında kestane üretimi için bu bölge en elverişli yerlerden bir tanesidir. Yıllar önce mahallemizde ürettiğimiz bu ürünü yeniden mahallemizde üretecek olmak bizleri heyecanlandırıyor. Bu güzel ve örnek proje için, Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e ve ekibine teşekkür ediyoruz” diye konuştular.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.