DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2074200-1,99%
Ordu
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

6 AYDA 654 PATİ SAHİPLENİLDİ

6 AYDA 654 PATİ SAHİPLENİLDİ

ABONE OL
17 Ekim 2020 17:05
6 AYDA 654 PATİ SAHİPLENİLDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin sokak hayvanlarının korunması ve daha uygun koşullarda yaşamalarını sağlamak amacıyla başlattığı çalışmalar meyvesini veriyor. Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının tüm tedavi, kısırlaştırma ve bakımlarını gerçekleştirirken bir yandan da sahiplendirme çalışmalarını sürdürüyor.

5199 Sokak Hayvanlarını Koruma Kanunu kapsamında tüm kamu kurum ve kuruluşlarına düşen görevleri bildiren bir toplantı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen ve Genel Sekreter Coşkun Alp’ın başkanlık ettiği toplantıda Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sefa Okutucu’nun sokak hayvanlarına yönelik yapılan rehabilite ve kısırlaştırma çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Okutucu, yaptığı açıklamada, Altınordu ilçesinde bulunan Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi’nde son bir yılda yapılan çalışmalarla genişletildiğini, yeni ve konforlu barınaklar yapıldığını, burada bulunan hayvanların tüm bakım ve tedavilerinin eksiksiz yerine getirildiğini belirtti.

654 PATİ SAHİPLENİLDİ

Okutucu, vatandaşlar nezdinde yaptıkları çalışma ve uygulamalardan olumlu sonuçlar aldıklarını belirterek, “Altınordu ilçesinde bulunan Geçici Hayvan Rehabilitasyon ve Bakım Evi’nde 6 ayda 654 can dostumuz hayvanseverlerimiz tarafından sahiplenildi. Halkımızın can dostlarımıza sahip çıkması ve özellikle çocuklarımızda hayvan sevgisinin artması geleceğimiz açısından mutluluk vericidir” dedi.

HAYVAN AMBULANSI CAN DOSTLARIN HİZMETİNDE

Hayvan ambulansı ile yaralanan, kazaya uğrayan, yaralanan veya çeşitli sebeplerle zarar gören hayvanların imdadına yetiştiklerini de belirten Okutucu, şu bilgileri verdi: “2020 yılı ilk 6 ayda gidilen ihbar 2 bin 783, aşılama yapılan can dost sayısı 3 bin 256, küpeleme yapılan can dost sayısı 2 bin 600 ve rehabilite edilen 2 bin 652 adet sokak hayvanımız bulunuyor. Yıllara göre oranlamak gerekirse büyük bir fark oluşuyor. Biz bu durumun sürdürülebilir olmasını istiyoruz. Bunları yalnızca biz değil, ilçe belediyelerin de yapmasını istiyoruz. Bu anlamda Büyükşehir Belediyesi olarak sizleri destekleyeceğiz. Hibe, şartlı nakdi yardım, proje vs. ne gerekiyorsa yapacağız. Bunu hep birlikte başaracağız”

“HERKES ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVİ YAPACAK”

Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Alp, Büyükşehir Belediyesi olarak engelli, hasta, uyuz gibi hayvanları alarak tedavi ettikten sonra doğal ortama bıraktıklarını belirtti. Alp, şöyle konuştu: “Yine sokak hayvanlarımızdan kısırlaştırılması gereken hayvanlarımız varsa onları kısırlaştırıyoruz. Bizler sokak hayvanlarımız için Valiliğimizin, Büyükşehir Belediyemizin, ilçe belediyelerimizin görevlerini netleştirmek adına bir toplantı yapmayı arzu ettik. Sizden ricamız tüm kurum ve kuruluşlarımız üstüne düşen görevi yerine getirmesidir. Bu görevler 5199 Sokak Hayvanlarını Koruma Kanuna göre belirlenmiştir”

Toplantıya 9 İlçe Belediye Başkanı ve İlçe Belediyeleri ilgili birim yöneticileri katıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.